Vakgroep

Taal, Woordenschat, Spelling, Technisch lezen, Begrijpend lezen

Revisie

over 2 jaar (2023)

Groep

4 t/m 8

Waardering

Gebruik

50% van de aangesloten scholen

Taalactief (chr. versie)

Taal actief (versie voor christelijke scholen) staat voor kwaliteit. Taal actief helpt om het optimale uit kinderen te halen. Goed resultaat is belangrijk. De beste taalexperts en bekende kinderboekenschrijvers werkten aan deze editie mee. Daarnaast zijn tientallen testscholen betrokken geweest bij de ontwikkeling van ‘Taal actief’, waardoor de methode optimaal aansluit bij de praktijk.

De materialen

De materialen voor de leerlijn taal bestaan uit basismateriaal en extra materiaal. Het basismateriaal is minimaal nodig voor de uitvoering van het programma. Met de extra materialen komt Taal actief – versie voor de christelijke school tegemoet aan de vraag van veel scholen. Zo is er een aanvullend pakket woordenschat extra voor kinderen met een beperkte woordenschat. Voor taalbegaafde kinderen heeft Taal actief – versie voor de christelijke school een plusboek . Met de software voor het digitaal schoolbord maakt u de lessen interactiever en effectiever.

Methode ontwikkelaar

Royal Jongbloed Groen educatief

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

50% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Taalactief (chr. versie) bij Taal. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,8 sterren.

Groep 4 en 5 in 2026 vervangen. Daaropvolgend per jaar groep 6, 7 en 8 vervangen.
Te weinig oefeningen om goed te laten beklijven
Didactisch goed. Identiteit: weinig aandacht voor échte levensvragen/levensthema's zoals geboren worden, wie zijn echte vrienden?, godsdienstige opvoeding; sterven, enz. Nu is het vooral fun, leven is leuk, vakantie, enz.
prima! fijn dat het een christelijke versie is.