Vakgroep

Mediawijsheid, Sociale Vaardigheden (SoVA), Studievaardigheden

Revisie

over 4 jaar (2028)

Groep

5 t/m 8

Waardering

Gebruik

20% van de aangesloten scholen

Blits

Blits is een methode studievaardigheden voor groep 5 t/m 8. Met Blits leren kinderen om informatie uit allerlei verschillende bronnen te halen. Ook internetvaardigheden, mediawijsheid en leren studeren komen aan bod. De methode is versterkt met lessen voor huiswerk en remediëring.

Studievaardigheden

Op de basisschool leer je de basis: taal, rekenen, wereldoriëntatie en creatieve vakken als tekenen en muziek. Die vakken zijn cruciaal, maar niet toereikend voor kinderen van deze tijd. Via allerlei kanalen komt er informatie op ze af. Hoe selecteer je daaruit de juiste informatie? En hoe beoordeel en verwerk je die? Bij veel kinderen ontbreekt deze basis aan studievaardigheden die ze nodig hebben in hun latere schoolcarrière.

Moderne Media

Informatie uit allerlei verschillende bronnen kunnen selecteren, beoordelen, verwerken en toepassen is in onze moderne maatschappij onmisbaar. Deze studievaardigheden oefenen kinderen met onze populaire methode Blits.
De wereld ontwikkelt zich snel en via de moderne media krijgen kinderen meer informatie te verwerken dan ooit. Daarom is de vertrouwde methode Blits compleet vernieuwd, versterkt en verbeterd.

  • Onmisbare aanvulling op basisvakken in groep 5 t/m 8
  • Veel mogelijkheden tot differentiatie
  • Enige methode met doorlopende leerlijn voor studievaardigheden

Methode ontwikkelaar

Delubas

Website

delubas.nl

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

20% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Blits bij Mediawijsheid. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,9 sterren.

Niet alle onderwerpen zijn even passend en herkenbaar binnen onze achterban. Goed om juist deze onderwerpen in de klas te bespreken.
Leerzaam, maar pittig voor kinderen.

Meer leermiddelen

Blits 1 (oude versie)

Mediawijsheid, Sociale Vaardigheden (SoVA), Studievaardigheden

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 15% van de scholen
Meer Mediawijsheid leermiddelen