Nieuws

Leestijd: 4 minuten

Leesvaardigheid begint met leesplezier

17 februari 2024 - Uit het jongste internationale PISA-onderzoek blijkt dat de leesvaardigheid van Nederlandse jongeren steeds harder daalt. 15-jarigen in ons land scoren flink onder het gemiddelde van vergelijkbare landen. Mijnders: ‘Leesvaardigheid vraagt om meters maken. Laat leerlingen ervaren dat je van lezen kunt genieten. Wie lezen leuk vindt, leest meer.’ Aan het woord is Hans Mijnders, directeur Rehobothschool Ridderkerk en jeugdboekenschrijver.

17-02-2024 Nieuws
Leestijd: 2 minuten

Nieuws over vermarkting Taal actief 5 voor de chr. school, exclusief via de SLRO

17 februari 2024 - Groen educatief heeft zich gecommitteerd aan het christelijk-reformatorisch onderwijs, en wil deze markt gaan bedienen met passende methodes. Een van de eerste producten die op de markt komen is Taal actief 5 voor de chr. school. In het kader van Regie voeren (ook over de inhoud) is de SLRO nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze methode. Besloten is om Taal actief 5 voor de chr. school exclusief via de SLRO te verkopen.

16-02-2024 Nieuws
Leestijd: 4 minuten

Complimenten van de onderwijsinspectie

15 december 2023 - ‘Samenhangend en breed gedragen’. Dat concludeerde de onderwijsinspectie over het burgerschapsonderwijs op de Augustinusschool in Ermelo. Directeur-bestuurder Ronald de Waard: “We hebben met het hele team hard gewerkt om burgerschap vorm te geven en gevraagd om Gods zegen over onze inspanningen, maar het inspectiebezoek bleef toch een spannend moment.

15-12-2023 Nieuws
Leestijd: 3 minuten

Aanbevelingen over monitoren Burgerschapsonderwijs

Er blijkt veel vraag te zijn naar informatie over het monitoren van Burgerschapsonderwijs. Immers, in de aanscherping van de burgerschapsopdracht (2021) is wettelijk vastgelegd dat scholen de opbrengsten van het burgerschapsonderwijs moeten evalueren. Om aan deze vragen tegemoet te komen heeft de SLRO aan twee scholen gevraagd hun keuze te motiveren. De ene school doet dit […]

17-03-2023 Nieuws
Leestijd: 8 minuten

Leerlijn Burgerschap wil leerling laten oefenen in samenleven – RD 19-4-22

Doelgericht en samenhangend burgerschapsonderwijs. Dat vraagt de overheid van iedere school. De nieuwe Leerlijn Burgerschap voor basisscholen moet het christelijk onderwijsveld houvast bieden bij de uitvoering van die wettelijke opdracht. Wat moeten leerkrachten hun leerlingen precies aanleren qua kennis, vaardigheden en houding op het gebied van burgerschap? Hoe kan een team samenhang krijgen in alles […]

09-05-2022 Nieuws
Leestijd: 2 minuten

My name is Tom – vernieuwd

My name is Tom wordt nu volledig herzien en vernieuwd! My name is Tom is een moderne methode voor het leren van Engels en biedt vanaf 2014 een volledig doorgaande leerlijn van Engels voor de basisschool van groep 1 t/m 8.

21-02-2022 Nieuws