Nieuws

Leestijd: 8 minuten

Leerlijn Burgerschap wil leerling laten oefenen in samenleven – RD 19-4-22

Doelgericht en samenhangend burgerschapsonderwijs. Dat vraagt de overheid van iedere school. De nieuwe Leerlijn Burgerschap voor basisscholen moet het christelijk onderwijsveld houvast bieden bij de uitvoering van die wettelijke opdracht. Wat moeten leerkrachten hun leerlingen precies aanleren qua kennis, vaardigheden en houding op het gebied van burgerschap? Hoe kan een team samenhang krijgen in alles […]

09-05-2022Nieuws
Leestijd: 2 minuten

My name is Tom – vernieuwd

My name is Tom wordt nu volledig herzien en vernieuwd! My name is Tom is een moderne methode voor het leren van Engels en biedt vanaf 2014 een volledig doorgaande leerlijn van Engels voor de basisschool van groep 1 t/m 8.

21-02-2022Nieuws
Leestijd: 5 minuten

De onderwijsvrijheid staat serieus op de tocht: spraakmakend interview met prof. dr. P.H.A. Frissen in GezinsGids

Chris-Jan de Leeuw interviewde prof. dr. P.H.A. (Paul) Frissen voor het Winternummer van GezinsGids. Frissen deed een aantal relevante opmerkingen voor het christelijk reformatorisch onderwijs. Hieronder een samenvatting: Frissen doet zijn naam eer aan. Met open vizier en frisse blik gooit hij regelmatig een welgemikte knuppel in het hoenderhok van bestuurlijk Nederland. Hoe denkt hij […]

13-12-2021Nieuws
Leestijd: 5 minuten

Een lesmethode inzetten voor besteding NPO gelden?

In schooljaar 2021-2022 krijgt elke school per leerling veel geld voor een eigen schoolprogramma. Daarvoor kunt u doelen formuleren om – met het extra geld uit het Nationaal Programma Onderwijs – passende, kansrijke interventies uit te voeren binnen uw schoolprogramma in 2021-2022.  Hiervoor is een menukaart  gepubliceerd. 

06-07-2021Nieuws
Leestijd: 2 minuten

Doordenking eigen leerstof (N.J. Teerds)

Het is goed dat er een stichting is (Stichting Leermiddelenontwikkeling voor het Reformatorisch Onderwijs, SLRO) die zorg draagt voor de ontwikkeling van verantwoorde leermiddelen voor het christelijk basisonderwijs op reformatorische grondslag.

17-06-2021Nieuws