Nieuws

Leestijd: 5 minuten

De onderwijsvrijheid staat serieus op de tocht: spraakmakend interview met prof. dr. P.H.A. Frissen in GezinsGids

Chris-Jan de Leeuw interviewde prof. dr. P.H.A. (Paul) Frissen voor het Winternummer van GezinsGids. Frissen deed een aantal relevante opmerkingen voor het christelijk reformatorisch onderwijs. Hieronder een samenvatting: Frissen doet zijn naam eer aan. Met open vizier en frisse blik gooit hij regelmatig een welgemikte knuppel in het hoenderhok van bestuurlijk Nederland. Hoe denkt hij […]

13-12-2021 Nieuws
Leestijd: 5 minuten

Een lesmethode inzetten voor besteding NPO gelden?

In schooljaar 2021-2022 krijgt elke school per leerling veel geld voor een eigen schoolprogramma. Daarvoor kunt u doelen formuleren om – met het extra geld uit het Nationaal Programma Onderwijs – passende, kansrijke interventies uit te voeren binnen uw schoolprogramma in 2021-2022.  Hiervoor is een menukaart  gepubliceerd. 

06-07-2021 Nieuws
Leestijd: 2 minuten

Doordenking eigen leerstof (N.J. Teerds)

Het is goed dat er een stichting is (Stichting Leermiddelenontwikkeling voor het Reformatorisch Onderwijs, SLRO) die zorg draagt voor de ontwikkeling van verantwoorde leermiddelen voor het christelijk basisonderwijs op reformatorische grondslag.

17-06-2021 Nieuws
Leestijd: 3 minuten

Vernieuwde Wonderlijk Gemaakt voor basisonderwijs

De christelijke methode Wonderlijk gemaakt voor het basisonderwijs is volledig vernieuwd, geactualiseerd en gedigitaliseerd. Want relationele en seksuele vorming blijft relevant. Afgestemd op hun leeftijd leren kinderen over seksualiteit en hun lichaam, geschapen door de Heere God.

14-06-2021 Nieuws