Nieuws

Leestijd: 1 minuten

SLRO-logo beeldt Kompas, Visie en Verbinding uit

De activiteiten van de SLRO varen op het kompas van Gods Woord, worden geïnitieerd vanuit een christelijke onderwijsvisie en brengen verbinding tot stand tussen scholen en uitgevers. Het logo beeldt op subtiele wijze zowel het Kompas, de Visie als de Verbinding uit.

07-05-2021 Nieuws
Leestijd: 2 minuten

Aardrijkskundemethode Travelling the World (groep 3-8)

Travelling the World van Edu-Sign is een eigentijdse aardrijkskundemethode voor de groepen 3-8 van het christelijk basisonderwijs. De methode gaat uit van een christelijke kijk op wetenschap. Het geloof in een geschapen werkelijkheid waarbij God de orde in stand houdt, is het uitgangspunt.

04-05-2021 Nieuws
Leestijd: 3 minuten

Onvrede op refoscholen over passages in Anne Frank Krant

Op diverse reformatorische basisscholen leeft onvrede over passages in de Anne Frank Krant 2021, een blad voor scholieren dat onder meer thema’s rond de oorlog behandelt. De bezwaren spitsen zich toe op de wijze waarop de Anne Frank Krant thematiek rond gelijkheid en homosekualiteit voor het voetlicht brengt.

29-04-2021 Nieuws
Leestijd: 4 minuten

Ophef in christelijke kring over Koningsspelenlied

Meerdere christelijke scholen schrappen het Koningsspelenlied omdat dit lied niet aansluit bij hun identiteit. Marnix Compagnie van De Triangel in Ede: Als school kiezen we onze eigen route om zaken te bespreken. Met oog voor onze identiteit en voor inclusiviteit.

09-04-2021 Nieuws