TaalOceaan voor groep 3 (sluit aan op Taal actief)

TaalOceaan is tot stand gekomen met medewerking van Driestar educatief en KOC Visie. Uiteraard sluit de methode naadloos aan op Taal actief – versie voor de christelijke school, de taalmethode voor groep 4 tot 8.

De methode gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten zoals van onder andere Dr. Kees Vernooy. Alle teksten zijn geschreven door professionele christelijke kinderboekenauteurs. De lessen zijn ontworpen door een team van leerkrachten met veel ervaring in de alledaagse praktijk van groep 3.

Kenmerken voor deze methode zijn:

  • Het heeft een frisse en vrolijke uitstraling met alles in Oceaanbegrippen en -beelden;
  • Ontwikkeld met leerkrachten zodat de methode aansluit bij de praktijk;
  • Teksten zijn geschreven door christelijke auteurs;
  • Er is een uitgekiend aanbod voor een leeskwartiertje;
  • Veel aandacht voor differentiatie: in de werkboeken worden drie niveaus onderscheiden;
  • Er is een sterke nadruk op technisch lezen en spelling;
  • Het heeft een geavanceerd digibordapplicatie die de leerkracht door de les leidt
  • De fysieke materialen: 10 prentenboeken, 5 Spetterboeken (leeskwartierboeken), 10 Oceaanboeken (lesboeken), 10 werkboeken (inclusief plus-opdrachten), 10 Havenboeken (voor het stimuleren van ouderbetrokkenheid), Wandkaarten, Klankstroken en de Klankenbootwandkaart met magneetletters.

“Alle teksten zijn geschreven door professionele christelijke kinderboekenauteurs”

Bernard Post van de Petrus Dathenusschool op Urk over werken met TaalOceaan:
“De leerkrachten zijn erg tevreden over TaalOceaan. Er is een goede onderbouwing van de lessen door middel van platen en andere materialen. Er wordt gewerkt met thema’s en nadat een thema klaar is wordt de lesstof getoetst. Voor lezen zijn er zowel boekjes voor school als voor thuis. Dat werkt prettig. Verder is het heel fijn dat er gewerkt wordt vanuit letters. De leerlingen kunnen deze letters nu veel vaker bij woorden inzetten (vb. de letter d is van daan, maar is ook van deur en van doos etc.). De leerkrachten hebben het eerste cursusjaar zonder digibord met deze methode gewerkt. Nu die wel op onze scholen ingezet worden, is dat een welkome aanvulling.”

“De leerkrachten zijn erg tevreden over TaalOceaan. Er is een goede onderbouwing van de lessen door middel van platen en andere materialen.” – Bernard Post

Nieuwsgierig geworden naar TaalOceaan? Bezoek dan de website of neem contact met ons via groeneducatief@royaljongbloed.com of via  088 326 33 99