Vakgroep

Psalm, Muziek

Revisie

over 2 jaar (2026)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

14% van de aangesloten scholen

Elk zing Zijn lof

De muziekbundel ‘Elk zing’ Zijn lof’ bevat 130 geestelijke liederen. De teksten zijn van bevindelijk-gereformeerde dichters vanaf de Reformatie tot heden.

De melodieën zijn óf bestaand met een nieuwe zetting, óf geheel nieuw. De liederen zijn bedoeld voor gebruik op school en in het gezin, maar kunnen ook door koren gebruikt worden. De moeilijkheidsgraad is daarom van zeer eenvoudig tot meer uitdagend. Lees meer informatie over de achtergrond van deze uitgave. Bekijk ook het register op beginregel.

Op de website zijn alle teksten te lezen. Eigenaren van de bundel kunnen ook de melodieën beluisteren. Daarvoor dient men in te loggen met een unieke code. Van vijf liederen wordt op de website een volledig voorbeeld gegeven. Ter kennismaking treft u de partituur als download en kunt u de melodie afspelen.

Elk zing’ Zijn lof is verkrijgbaar als liedbundel, als tekstboek en met een CD waarop alle melodieën te horen zijn.

Methode ontwikkelaar

KOC Diensten

Uitvoering

alleen papier

Reviews

14% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Elk zing Zijn lof bij Psalm. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 4,0 sterren.

Goede liederen en goed te zingen. Wordt meer als bronnenboek dan als methode gebruikt.
Soms moeilijke melodieën
liederen hieruit hebben een plaats op onze liedlijst
Aanwezig als school als naslagwerk. Wordt regelmatig gebruikt bij vieringen. Mooie, bijbelgetrouwe liederen met de mogelijkheid om instrumenten bij in te zetten.

Meer leermiddelen

Uit Sions zalen

Psalm, Muziek

4
Uitvoering: alleen papier
Revisie: in 2000
Groep: 6 t/m 8
Gebruik: 8% van de scholen
Meer Psalm leermiddelen