Vakgroep

Aardrijkskunde, Begrijpend lezen, Burgerschap, Natuur- en techniek

Revisie

over 6 jaar (2030)

Groep

3 t/m 8

Waardering

Gebruik

3% van de aangesloten scholen

Faqta

Faqta is geen methode die dicteert hoe jij je les moet geven. Je zet het in op jouw manier. Ontdek het met het lesmateriaal voor wereldoriëntatie, begrijpend lezen en digitale geletterdheid.

Ieder kind moet op eigen tempo en niveau de wereld moet kunnen ontdekken. Hetzelfde geldt voor leerkrachten: iedereen moet op zijn of haar eigen manier de eerste stap kunnen zetten van het delen van kennis naar het bijbrengen van vaardigheden die essentieel zijn voor de 21ste eeuw. Zo blijft onderwijsvernieuwing niet alleen bij mooie praatjes. Zo gebeurt het echt.

Wereldoriëntatie

Met wereldoriëntatie van Faqta kun je jouw lessen blijven geven zoals jij dat wil. Als je een onderwerp zelf heel leuk vindt en je weet er al wat van af, kun je naar hartenlust uitweiden. Ligt een onderwerp je wat minder, dan is de lesvoorbereiding al voor je gedaan. Dat is ook handig wanneer je het druk hebt met oudergesprekken of de cito’s. Je hebt immers al genoeg te doen.

Topografie

Op zoek naar topo materiaal dat meer is dan alleen stamp lijstjes? Wij ontdekten dat topografie minder saai is als je het toegepast en praktisch maakt. Met onze topografie lessen zet jouw klas de eerste stap van kennis naar vaardigheden, op een manier die bij jou past.

Begrijpen lezen 

Goed kunnen lezen is een voorwaarde om goed mee te kunnen komen. Op school én in de maatschappij. Maar hoe leer jij je leerlingen goed lezen als ze niet eens lijken te willen lezen? Met Faqta Lezen willen we alle leerkrachten helpen om hun leerlingen meer plezier te laten krijgen in het lezen. Want wij geloven in willen lezen in plaats van moeten lezen.

Burgerschap

Burgerschap is een verplicht onderdeel in het basisonderwijs. Wij ontdekten dat burgerschap het meest aanspreekt als je de lesstof toegepast op de belevingswereld van de leerlingen aanbiedt en interactief maakt. Laten we het eens hebben over de regels in de klas of het belang van vrijheid van meningsuiting. Met de methode van Faqta gaan je leerlingen hiermee aan de slag.

Methode ontwikkelaar

Faqta

Website

faqta.nl

Uitvoering

volledig digitaal