Vakgroep

Kunst en Cultuur

Revisie

over 4 jaar (2028)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

1% van de aangesloten scholen

Het Kunstkabinet

Het KunstKabinet biedt de leerkracht een hoogwaardige doorlopende leerlijn voor kunst- en erfgoededucatie in de klas. Complete, direct inzetbare, hoogwaardige kunstlessen op de basisschool. De leerlingen leren alles over de grote kunststromingen, grote kunstenaars en over de diverse technieken die worden toegepast in de beeldende kunst en in de podiumkunsten.

Het KunstKabinet is een kant-en-klaar, uitdagend en creatief lesconcept dat direct inzetbaar is in iedere groep. Alle materialen en lesbrieven zijn overzichtelijk voorhanden in het kleurrijke meubel. Het bevat kerndoelendekkende, doorlopende leerlijnen voor beeldende kunst voor groep 1 t/m 8.

Inclusief digitale leeromgeving

Iedere kunstles begint met een introductiefilmpje over de betreffende kunstenaar, kunststroming en/of het betreffende erfgoedvenster. Alle filmpjes en geluidsfragmenten bij de lessen zijn te vinden op de bijbehorende digitale leeromgeving. Daarnaast vindt men ook achtergrondinformatie, verdiepingsinformatie bij de lessen van Het KunstKabinet. De digitale leeromgeving voorziet ook in beeldmateriaal van veel kunstwerken uit de collecties van grote nationale en internationale musea.
De opdrachten kunnen zowel zelfstandig in groepjes als klassikaal ingezet worden. Het lesconcept is in iedere schoolorganisatie inzetbaar.

Leren Kijken

De leerlingen leren kijken naar belangrijke beeldaspecten in de kunsten zoals: ritme, beweging, textuur, structuur, licht, kleur, perspectief, contrast, abstractie, vorm en ruimte. De leerlingen leren kijken naar kunst en genieten van kunstuitingen.

Leren Reflecteren en Woordenschatverbreding

De leerlingen leren praten over kunst. Ze leren hun mening en gevoel te uiten bij kunstwerken. Hiermee verbreden ze tevens hun woordenschat en uitdrukkingsvaardigheid.

Leren Maken

De leerlingen leren zelf kunstwerken maken. Zelfexpressie, creativiteit en verschillende verwerkingstechnieken komen daarbij aan bod. Leren door te doen!

Methode ontwikkelaar

Creative Kids Concepts

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

1% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Het Kunstkabinet bij Kunst en Cultuur. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 4,5 sterren.

Compleet ontzorgde leerlijn kunst en cultuur. Alle materialen en lesideeen zijn compleet aanwezig. Soms iets wat aanpassen bijv. rond drama, maar dat is een kleine moeite...

Meer leermiddelen

Moet je doen

Kunst en Cultuur

4
Uitvoering: alleen papier
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 3% van de scholen
Meer Kunst en Cultuur leermiddelen