Vakgroep

Beweging, Burgerschap, Kunst en Cultuur, Engels, Rekenen, Schrijven, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Taal

Revisie

over 3 jaar (2027)

Groep

1 t/m 2

Waardering

Gebruik

6% van de aangesloten scholen

Kleuterplein

Een kant-en-klaar pakket met vrijheid voor eigen keuzes

Alle domeinen van het kleuteronderwijs komen voorbij, van rekenen en lezen tot beeldende vorming en muziek. Kleuterplein werkt met doorgaande leerlijnen en duidelijke lesdoelen. Kleuterplein laat kleuters helemaal kleuter zijn. In de bouw- of ontdekhoek, met het verfbord of de zandwatertafel, en met vouwblaadjes, kralenplanken, mozaïek en ander lesmateriaal leren ze spelenderwijs. Van rekenen en lezen tot beeldende vorming en muziek: een doordacht aanbod voor een sterke voorbereiding op groep 3.

Alle domeinen van het kleuteronderwijs

Kleuterplein behandelt alles wat een kleuter tegenkomt: rekenen, lezen, (voorbereidend) schrijven, Engels, sociaal-emotionele ontwikkeling, wereldoriëntatie, burgerschap, drama, muziek en beeldende vorming.
Ook voor jou als leerkracht heeft Kleuterplein alles in huis. Denk aan hulpmiddelen voor observatie, registratie en ouderbetrokkenheid. Volg je liever je eigen weg? Dat kan. We geven je alle ruimte om zelf keuzes te maken.

Opbouwende leerlijnen

Kleuteronderwijs is speels, maar niet vrijblijvend. Daarom hebben alle domeinen in Kleuterplein een volwaardige leerlijn en een duidelijk lesdoel per activiteit. De leerlijnen hebben een heldere opbouw: eerst herhaling, daarna uitbreiding. Zo kunnen kleuters zich stap voor stap ontwikkelen.

Ruimte om te kleuteren

Kleuters blijven kleuters. Ze willen spelen en dingen ontdekken. Kleuterplein geeft ze daar alle ruimte voor, met een themahoek, bouwhoek, ontdekhoek, lees- en schrijfhoek, rekenhoek, verfbord en zand-watertafel.
Ook heeft Kleuterplein uitgewerkte activiteiten voor de voornaamste ontwikkelingsmaterialen. Denk aan constructiemateriaal, kralenplanken, mozaïek of vouwblaadjes. Het plezier van de kleuters staat hierbij centraal. Ze leren spelenderwijs.

Methode ontwikkelaar

Malmberg

Website

www.malmberg.nl

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

6% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Kleuterplein bij Beweging. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,9 sterren.

Ideaal computerprogramma waarbij de kinderen niet alleen op rekengebied oefenen, maar ook op taalgebied.