Vakgroep

Handvaardigheid, Kunst en Cultuur, Tekenen

Revisie

over 6 jaar (2030)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

9% van de aangesloten scholen

Laat maar Zien

De digitale methode Laat maar Zien bevat ruim 400 lessen voor beeldende vorming. voor de groepen 1 t/m 8 van het primair (speciaal) onderwijs.

De Lessen

Alle lessen zijn voorzien van goed beeldmateriaal, techniekstappen en een duidelijke lesbeschrijving. De lessen zijn te projecteren op het digibord. Door de projecties met beeld en tekst wordt iedere les een succes. De methode is daarmee geschikt voor iedere leerkracht, of je je nu thuisvoelt in deze vakken of niet.

Thematisch onderwijs

De lessen sluiten aan bij andere vakgebieden en zijn uitstekend geschikt voor thematisch onderwijs. Voor een aantal methodes hebben wij vast een filter ingebouwd. De lessen volgen de procesgerichte didactiek en sluiten aan bij de kerndoelen.

Bouw je eigen leerlijn

Door je favoriete lessen naar een leerlijn te slepen bouw je eenvoudig een eigen leerlijn. Ook buitenschools aanbod en eigen lessen kunnen in Mijn Leerlijn worden opgenomen. Met één druk op de knop overzie je de leerlijn cultuureducatie voor groep 1 t/m 8.
De Leerlijn is ook aan te vullen met de lessen uit onze andere methodes voor Drama ( Laat maar Spelen) en Creatief schrijven ( Laat maar Lezen).

Methode ontwikkelaar

Stichting Beeldend Onderwijs

Uitvoering

volledig digitaal

Reviews

9% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Laat maar Zien bij Handvaardigheid. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,9 sterren.

Mooie lesideeën