Vakgroep

Bijbelse geschiedenis

Revisie

over 7 jaar (2030)

Groep

5 t/m 8

Waardering

Gebruik

57% van de aangesloten scholen

Namen en Feiten

Namen en feiten is een lesmethode over Bijbelkennis. Deze bekende methode wordt al jarenlang door Driestar onderwijsadvies geleverd. In samenwerking met de Eben-Haëzerschool in Oud Beijerland is een nieuwe versie van Namen en feiten ontwikkeld.

De vernieuwde Namen en feiten heeft een frisse grafische vormgeving en is volledig in kleur. De methode heeft het formaat van een a4. De belangrijkste wijzigingen zijn dat de zinsopbouw is aangepast naar de huidige tijd en dat het C-lesje (‘Zet in de volgorde’ of ‘Welke naam hoort er niet bij?) vervangen is voor een toepassingsvraag. De methode bestaat uit vier delen voor de groepen 5 t/m 8 (allemaal verkrijgbaar in onze webwinkel).

Veel meesters en jufs zijn er zelf mee opgegroeid: Namen en feiten. Deze methode, die als doel heeft de Bijbelkennis van kinderen van groep 5 t/m 8 te vergroten, bestaat al decennialang. De Oud-Beijerlandse Eben-Haëzerschool zorgde – met behoud van de inhoud – voor een herziening: een frisse vormgeving, volledig in kleur, eigentijds en met een bladspiegel die overzichtelijk is voor kinderen.

Methode ontwikkelaar

Driestar educatief i.c.m. Eben-Haëzerschool Oud-Beijerland

Uitvoering

alleen papier

Reviews

57% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Namen en Feiten bij Bijbelse geschiedenis. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 4,2 sterren.

We gaan over op de nieuwe methode
Oude versie is in gebruik
Wij gebruiken de oude versie.
'Namen en Feiten'.... Leerkrachten en kinderen zijn gewend (en gehecht) geraakt aan dit wekelijks ritme waarbij ook thuis aandacht gevraagd wordt voor de Bijbelse Namen en Feiten in de brede zin van het Woord.
Prima methode voor automatisering van Bijbelse kennis. Momenteel ontwikkelen onze scholen een eigen godsdienstmethode. Het vertelrooster stellen we zelf samen en we willen de Namen en Feitenlessen daarin integreren.

Meer leermiddelen

Bijbel vertelrooster

Bijbelse geschiedenis

4
Uitvoering: alleen papier
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 4 t/m 8
Gebruik: 7% van de scholen

Leer het Woord

Bijbelse geschiedenis

4
Uitvoering: alleen papier
Revisie: over 5 jaar (2028)
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 14% van de scholen

Startpunt

Bijbelse geschiedenis

3
Uitvoering: alleen papier
Revisie: over 3 jaar (2026)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen
Meer Bijbelse geschiedenis leermiddelen