Vakgroep

Rekenen

Revisie

over 2 jaar (2026)

Groep

1 t/m 2

Waardering

Gebruik

6% van de aangesloten scholen

Rekenplein

Rekenplein geeft je de ideale combinatie van rekenen, spel en spelen in groep 1-2. Rekenactiviteiten in een leerlijn die naadloos aansluit op Pluspunt en De wereld in getallen. Activiteiten voor in de speelwerktijd waarmee kinderen spelenderwijs de wereld van getallen ontdekken. Met Rekenplein geef jij jonge kinderen een goede rekenstart!

Echte kleuteraanpak

Kleuters hebben hun eigen aanpak nodig. Rekenplein neemt je bij de hand. Tijdens de rekenactiviteiten werk je met een doorgaande leerlijn en actuele SLO-doelen. Ook is er veel ruimte voor herhaling. De echte kleuteraanpak komt vooral tijdens de activiteiten in de speelwerktijd aan bod.

Makkelijk organiseerbaar

Rekenplein is heel makkelijk te organiseren. Door het jaar heen ga je lineair van de eerste naar de laatste rekenactiviteit. Op een planningsformulier maak je een keuze uit verschillende activiteiten voor in de speelwerktijd voor een bepaalde periode. Elk rekendoel heeft meerdere activiteiten. En omdat Rekenplein geen thema’s heeft, kan jij de activiteiten eenvoudig in jouw eigen thema’s integreren.

Doorgaande lijn naar groep 3

De doorgaande lijn vanaf groep 3 is cruciaal, maar ook de aansluiting vanaf groep 1-2 draagt bij aan een stevige basis. Met Rekenplein geef je kleuters een goede rekenstart die de aansluiting met De wereld in getallen en Pluspunt vanaf groep 3 garandeert. De doelen die bij aanvang in groep 3 voorwaardelijk verondersteld worden, worden in het lesaanbod van groep 1 en 2 aangeboden. Ook in de opzet van de lessen komen elementen die vanaf groep 3 structureel voorkomen al aangeboden.

 

Methode ontwikkelaar

Malmberg

Website

www.malmberg.nl

Uitvoering

alleen papier

Meer leermiddelen

Reken zeker

Rekenen

3,5
Uitvoering: alleen papier
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 2% van de scholen

Wereld in Getallen

Rekenen

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 5 jaar (2029)
Groep: 4 t/m 8
Gebruik: 31% van de scholen

Alles telt

Rekenen

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen
Meer Rekenen leermiddelen