Vakgroep

Geschiedenis, Kerkgeschiedenis

Revisie

over 2 jaar (2026)

Groep

6 t/m 8

Waardering

Gebruik

7% van de aangesloten scholen

Schildserie

Een informatieve periodiek en lesbrieven over identiteitsgebonden onderwerpen. Een periodiek voor abonnees en een lesbrief voor basisschoolleerlingen.

De Schildserie is een losbladige informatiereeks over identiteitsonderwerpen. Vier keer per jaar verschijnen er twee lesbrieven; dus acht in totaal. Van elk onderwerp is een eenvoudige versie samengesteld én een versie met extra info. De eenvoudige versie is bedoeld voor jongeren van tien tot veertien jaar.

Gods Woord en de belijdenisgeschriften zijn het uitgangspunt van de lesbrieven. Het gaat om onderbouwing van standpunten met Bijbels gefundeerde argumenten. U kunt een abonnement op de serie nemen.  De lesbrieven worden u dan steeds automatisch toegezonden.

De complete serie is niet meer volledig beschikbaar. Zie voor onderwerpen de inhoudsopgave. Wel zijn inmiddels 40 onderwerpen in boekvorm uitgegeven. De twee boeken zijn verkrijgbaar onder de titel: ‘Goed dat ik het weet!’

Het bestellen van een afzonderlijke lesbrief behoort ook tot de mogelijkheden.

Methode ontwikkelaar

KOC Diensten

Website

kocvisie.nu

Uitvoering

alleen papier

Reviews

7% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Schildserie bij Geschiedenis. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 4,0 sterren.

Regelmatig ontvangen we updates vanuit het KOC. De lessen zijn actueel en vormen een prima uitgangspunt om met de klas in gesprek te gaan.
Is in het kader van burgerschap te voorschrijvend waarbij te weinig mogelijkheden geboden worden de eigen mening van het kind te ontwikkelen. Wel goed als naslagwerk voor de leerkracht
Prima methode

Meer leermiddelen

Vertel het door

Geschiedenis, Kerkgeschiedenis

4
Uitvoering: alleen papier
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 19% van de scholen
Meer Geschiedenis leermiddelen