Vakgroep

Aanvankelijk lezen, Begrijpend lezen, Kunst en Cultuur, Taal, Technisch lezen, Woordenschat

Revisie

over 4 jaar (2028)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

1% van de aangesloten scholen

Spoar 8

Spoar 8 is de methode Fries voor het basisonderwijs en bestaat uit vijf onderdelen: Temateek, Taalaktiviteiten, Projekten, Lêsline en Meunstertún.

Temateek (1-8)

Met de Temateek doe je meer met Friese lesmaterialen bij allerhande thema’s in de klas. Maak er je eigen Friese lessen mee óf gebruik de Friese lesmaterialen bij andere vakken.

Taalaktiviteiten (1-8)

Met Taalaktiviteiten doe je doelgericht meer met het Fries. De stap-voor-stap beschrijvingen en bijbehorende lesmaterialen uit de Temateek maken dat heel eenvoudig.

Projekten (5-8)

Met Projekten doe je meer met het combineren van het Fries met andere vakken. Projekten bestaan uit een grote projektopdracht, verdiepende niveau-opdrachten en extra lesmaterialen.

Lêsline (3-4)

Met de Lêsline voor groep 3-4 doe je meer met (technisch) lezen in het Fries. Reis met de leerlingen langs alle Lêslinestations. Keimpe de Krokodil leert de leerlingen in alle lessen een Friese ‘letter’ aan.

Meunstertún (5-8)

Met Meunstertún doe je meer met de Friese woordenschat, spelling en grammatica in een game. Altijd op het niveau van de leerlingen, want opdrachten worden adaptief aangeboden.

Methode ontwikkelaar

Afûk Underwiis

Website

spoar8.frl

Uitvoering

papier en digitaal