Vakgroep

Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur- en techniek, Techniek

Revisie

over 4 jaar (2028)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

3% van de aangesloten scholen

TopOntdekkers

TopOntdekkers is een thematische zaakvakmethode voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen leren zichzelf kennen en ontdekken de wereld. Door thematisch onderwijs te combineren met leuke werkvormen komen de leerlingen tot nieuwe inzichten en ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden.

Opbouw van TopOntdekkers
TopOntdekkers bevat een doorlopende leerlijn van groep 1 t/m 8, maar is ook vanaf groep 3 of groep 5 in te zetten. Dat bepaalt de visie van de school. Elke twee jaargroepen kent 12 overeenkomstige thema’s. Dus elk jaar worden er 6 thema’s aangeboden. Deze thema’s bevatten onderwerpen uit de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Elk thema bevat opdrachtkaarten waarbij de ontwikkeling van de vaardigheden centraal staan.

Waar is TopOntdekkers op gebaseerd?
TopOntdekkers is gebaseerd op:

  • Geïntegreerd zaakvakonderwijs
  • Zelfontdekkend leren
  • Thematisch concentrisch werken
  • Meervoudige intelligentie
  • 21e eeuwse vaardigheden
  • Planning en reflectiegesprekken

TopCanon
Op verschillende verfrissende manieren groep 5 t/m 8 thematisch laten werken aan de canon van Nederland. Op dit moment is alleen de digitale versie verkrijgbaar.

TopTechneut
Techniek op school van groep 1 t/m 8? Kies dan voor TopTechneut. Voor elke groep uitdagende opdrachtkaarten, die eenvouding inzetbaar zijn naast TopOntdekkers. Ideaal voor een verdieping in de plusklas, of een verbreding van je knutselles. Word een echte TopTechneut!

TopTopo
Een digitaal topografieprogramma dat aansluit op alle methoden? Bekijk TopTopo! Op dit moment is alleen de digitale versie verkrijgbaar.

TopDrama
Drama zoals het bedoeld is in de klas! Het bestaat uit een houten kist met 30 verschillende opdrachtkaarten, bestaande uit drie categorieën: wie-wat-waar. Een leerling kiest uit elke serie een kaart en op basis van deze kaarten wordt een situatie uitgebeeld.

Methode ontwikkelaar

KidsLearning B.V.

Uitvoering

papier en digitaal