Vakgroep

Tekenen, Handvaardigheid

Revisie

over 6 jaar (2028)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

15% van de aangesloten scholen

Uit de kunst

Uit de Kunst is de nieuwste methode voor tekenen en handvaardigheid in het basisonderwijs. De expressiemethode is speciaal ontwikkeld voor het digibord en is interactief, actueel en effectief. De methode biedt een kwaliteitsgarantie: de lessen zijn goed doordacht, praktisch haalbaar én leveren mooie resultaten op. Dankzij het doelenoverzicht houd je gemakkelijk in de gaten of je alle kerndoelen behandeld hebt. Je kunt ervoor kiezen om de basisleerlijn te gebruiken of om er zelf een samen te stellen.

Ruim lesaanbod

Binnen Uit de Kunst kun je de basisleerlijn volgen of zelf een leerlijn samenstellen. Daarnaast is het mogelijk om uit het ruime aanbod losse lessen te kiezen. Je kunt daarbij zoeken op groep, materiaal, thema en beeldaspect, zoals kleur en compositie.

Hoge kwaliteit

Op internet staan ook lessen, maar er is erg veel verschil in kwaliteit: er is niet altijd nagedacht over leerdoelen en vaak is er weinig ruimte voor verdieping en creativiteit. Echt goede lessen vinden is een tijdrovende klus.
Met Uit de Kunst weet je zeker dat je werkt met lessen van hoge kwaliteit. Ze zijn goed doordacht, praktisch haalbaar én leveren mooie resultaten op.

Heldere lesopbouw: kijken, denken, maken en reflecteren

De lessen hebben een vaste structuur: kijken, denken, maken en reflecteren. Een pakkende instap prikkelt de kinderen en zet ze aan het denken. Daarna gaan ze zelf aan de slag. Als iedereen klaar is, kijken ze met gerichte vragen naar hun eigen werk en naar de werkstukken van hun klasgenoten. Die reflectie maakt de leeropbrengst nog groter.

Creativiteit door inspiratie

De lessen vragen weinig voorbereidingstijd en zijn inspirerend voor de leerkracht én de kinderen. De kinderen maken niet simpelweg een voorbeeld na: hun creativiteit wordt gestimuleerd door de pakkende lesopening en inspirerende foto’s, filmpjes en voorbeelden. Het gaat in Uit de Kunst tekenen & handvaardigheid dan ook niet om het eindproduct: de focus ligt op het creatieve proces.

Methode ontwikkelaar

Delubas

Website

www.delubas.nl

Uitvoering

papier en digitaal