Vakgroep

Aardrijkskunde

Revisie

over 2 jaar (2026)

Groep

5 t/m 8

Waardering

Gebruik

16% van de aangesloten scholen

Wijzer! Aardrijkskunde

Leert kinderen alles over de wereld Wijzer! Aardrijkskunde brengt de wereld in de klas, met panoramische kijkplaten, voorleesverhalen en animaties op het digibord. De methode prikkelt de nieuwsgierigheid, brengt kennis en begrippen bij en laat kinderen die toepassen. In elk hoofdstuk vind je een topografieles met de Bosatlas.

De 20 basislessen zijn kerndoeldekkend. Je kunt deze uitbreiden met activerende taken en ‘SamenWijzer!-lessen’. In deze vakoverstijgende lessen wordt verbinding gelegd tussen geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek. De activerende taken geven een concrete invulling aan het abstracte begrip ‘21ste-eeuwse vaardigheden’. Ze zijn uitdagend en doen een beroep op het probleemoplossend vermogen van de leerlingen. Dit geeft ruimte voor ieders talent.

Methode ontwikkelaar

Noordhoff uitgevers bv

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

16% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Wijzer! Aardrijkskunde bij Aardrijkskunde. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,8 sterren.

Er staan mooie korte tekstjes in, waarin allerhande thema's aan bod komen. De opbouw hierin is heel mooi. De vragen zijn goed. Goed toetsmateriaal. De uitwerking van de lessen vraagt veel creativiteit en kennis van de leerkracht om uitdaging te kunnen bieden aan de kinderen. Weinig topografie.
Met Wijzer! Aardrijkskunde kun je de ene week een 'theorie- en/of infoles' geven, aangevuld met je eigen ideeën en vondsten. De andere week kun je dan een stevige verwerking laten maken... Ook op andere manieren valt dit overigens te organiseren.
Didactisch sterk. Identiteit: geen aandacht voor christelijk gedachtegoed. We willen over naar Travelling the World.
Wordt vervangen door Travelling the world. Inhoud is rijker en meer gevarieerd.

Meer leermiddelen

Meander

Aardrijkskunde

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 15% van de scholen

Argus Clou Aardrijkskunde

Aardrijkskunde

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 3 jaar (2027)
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 2% van de scholen
Meer Aardrijkskunde leermiddelen