Vakgroep

Verkeer

Revisie

over 4 jaar (2028)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

14% van de aangesloten scholen

ANWB Streetwise

Het meest complete verkeersprogramma van Nederland.

Met Streetwise biedt ANWB het meest complete verkeerspakket voor groep 1 t/m 8 waarin kennis en praktijkervaring hand in hand gaan. Met Streetwise verbeteren, door middel van digitale games en oefeningen, de leerlingen op een speelse manier hun verkeerskennis. Door middel van praktijklessen op en rond de school worden de vaardigheden getest en met Streetwise. De Verkeersgame leren ze ook thuis spelenderwijs over het verkeer.
Met ANWB Streetwise werken kinderen door middel van interactieve oefeningen op een speelse manier aan hun verkeerskennis op school. De lessen zijn door leerkrachten flexibel in te delen en via een online dashboard kunnen zij zonder voorbereidingstijd en nakijkwerk de voortgang van leerlingen volgen.

Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische- en rijlesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

 

Methode ontwikkelaar

ANWB

Website

www.anwb.nl

Uitvoering

volledig digitaal

Reviews

14% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt ANWB Streetwise bij Verkeer. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 4,1 sterren.

Om het jaar twee ochtenden ANWB streetwise. De kinderen kijken er al naar uit.

Meer leermiddelen

Claxon!

Verkeer

0
Uitvoering: alleen papier
Revisie: in 2010
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 0% van de scholen

Wijzer! Verkeer

Verkeer

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 16% van de scholen

VVN Verkeersmethode

Verkeer

4
Uitvoering: volledig digitaal
Revisie: over 3 jaar (2027)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 41% van de scholen
Meer Verkeer leermiddelen