Vakgroep

Beweging

Revisie

over 2 jaar (2026)

Groep

1 t/m 3

Waardering

Gebruik

4% van de aangesloten scholen

Bewegingsonderwijs in het speellokaal

Bewegingsonderwijs in het speellokaal biedt een rijkdom aan uitdagende bewegingsactiviteiten voor de gehele kleuterperiode. Elke lesgever die met dit boek aan de slag gaat, legt een brede basis voor de bewegingsontwikkeling van jonge kinderen.

Het boek is vanaf 1998 op veel scholen en in opleidingen gebruikt. In de afgelopen jaren zijn vanuit die praktijk nieuwe ervaringen en inzichten verzameld. Op grond daarvan zijn in deze herziene druk veel aanpassingen verwerkt. Het theoriedeel is geactualiseerd en in een nieuw jasje gestoken. Voor beginnende lesgevers is in de vorm van een introductiecluster een handleiding voor het opbouwen van lessen toegevoegd. De praktijkgedeelten zijn uitgebreid met extra mogelijkheden voor het lesgeven binnen en buiten.

Uiterlijk heeft het boek een metamorfose ondergaan door de vele tekeningen en foto’s in kleur en een meer aansprekende opmaak.
De beschreven lessen zijn niet alleen toepasbaar in speellokalen, maar ook geschikt voor wie met de kleuters naar ‘de grote gymzaal’ gaat.
Het boek en deze herdruk zijn het resultaat van de vrijwillige inzet van leerkrachten, opleiders, scholen en instellingen, die het bewegingsonderwijs aan kleuters ter harte gaat. Mede hierdoor kan het boek tegen een relatief lage prijs geleverd blijven worden.

 

Methode ontwikkelaar

Publikatiefonds 't Web 7

Uitvoering

papier en digitaal

Meer leermiddelen

Basislessen Bewegingsonderwijs

Beweging

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8
Gebruik: 28% van de scholen

Gezonderwijs

Beweging

0
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 2 t/m 8
Gebruik: 0% van de scholen
Meer Beweging leermiddelen