Vakgroep

Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur- en techniek

Revisie

over 4 jaar (2028)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

4% van de aangesloten scholen

Blink Wereld

Voor onderzoekers heeft de wereld geen grenzen. Jouw leerlingen willen het onbekende ontdekken. Ze zijn verwonderd over nieuwe werelden die voor ze opengaan. Blink Wereld helpt je die aangeboren nieuwsgierigheid te gebruiken en de onderzoeker in jouw leerlingen wakker te maken.

In het geïntegreerde lesmateriaal (Blink Wereld is een geïntegreerde methode voor Aardrijkskunde, Natuur & Techniek en Geschiedenis) zorgen we ervoor dat die wereld geen grenzen heeft. Dat op basis van thema’s de verschillende vakken op een logische manier aan bod komen. En dat jij door de heldere structuur altijd het overzicht houdt.

Zelf op onderzoek, binnen een heldere structuur

Blink Wereld – geïntegreerd heeft een heldere structuur. Thema’s zijn hierin leidend. Klimaatverandering, verschillen tussen culturen of de verdeling van ons voedsel. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van jouw leerlingen, waardoor ze gemakkelijk geïnteresseerd raken. De verschillende onderdelen van wereldoriëntatie komen vanzelf aan bod. Inclusief burgerschap.
In elk thema werk je samen met je leerlingen aan een eindopdracht. Alles wat ze leren, kunnen ze direct inzetten om deze opdracht te vervullen. Zo ontdekken ze de wereld en tegelijkertijd waarom ze dat verder helpt. Op school en in hun leven.

Hulp bij onderzoekend leren

Hoe zorg je ervoor dat leerlingen zelf een goede onderzoeksvraag formuleren? Dat ze echt leren wat ze moeten leren? En hoe zorg je ervoor dat de begeleiding jou niet te veel tijd kost? De stap naar onderzoekend en ontdekkend werken is voor veel scholen een flinke omschakeling. Scholen kunnen worden ondersteund met een training en er staat altijd een helpdesk klaar als je een vraag hebt of ergens tegenaan loopt.

Methode ontwikkelaar

Blink

Website

blink.nl

Uitvoering

papier en digitaal

Meer leermiddelen

TopOndernemers

Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur- en techniek

3,5
Uitvoering: alleen papier
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen
Meer Aardrijkskunde leermiddelen