Vakgroep

Geschiedenis

Revisie

over 1 jaar (2025)

Groep

3 t/m 8

Waardering

Gebruik

10% van de aangesloten scholen

Brandaan

Geschiedenis ontstaat elke dag opnieuw. Ook jij maakt vandaag geschiedenis! Dat is wat de lesmethode Brandaan kinderen wil laten zien. Maar Brandaan maakt kinderen ook nieuwsgierig: hoe zou het zijn als je er vroeger bij was geweest?

Brandaan is een lesmethode geschiedenis voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Brandaan legt een duidelijk verband tussen verleden en heden, zodat geschiedenis voor kinderen betekenis krijgt. Maar Brandaan is ook bijzonder vanwege de spannende verhalen, de begrijpelijke teksten, de schitterende beeldondersteuning, het lesprogramma van maar 25 weken en de consequente stapsgewijze opbouw. Brandaan is een methode op zichzelf en is sterk verwant aan de Malmberg-methodes Naut (natuur en techniek) en Meander (aardrijkskunde).

Daarom Naut Meander Brandaan

In elke les leren kinderen kennis en vaardigheden. Die passen ze direct toe in de opdracht aan het eind van elk thema: de Uitdaging. Deze combinatie van leren én doen zorgt voor een hoger leerrendement.

Kennis blijft belangrijk. Vaardigheden helpen om die kennis doelgericht in te zetten. De unieke leerlijn 21e eeuwse vaardigheden zorgt ervoor dat je de kinderen de juiste bagage meegeeft voor een soepele overstap naar het voortgezet onderwijs.
Met Naut Meander Brandaan werk je op de basisschool zoals jij dat wilt. Kies voor een vakgerichte aanpak of verbind de vakken met 8 geïntegreerde wereldoriëntatiethema’s. Je kiest op elk moment de manier die bij je past.

Methode ontwikkelaar

Malmberg

Website

Geen website

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

10% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Brandaan bij Geschiedenis. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,8 sterren.

We willen gaan werken met de nieuwere versie
Fijne methode, het is seculier, maar wel goed toepasbaar binnen een (refomatorisch-) christelijke school. 21 eeuwse vaardigheden komen er in voor, duidelijke handleiding etc.

Meer leermiddelen

Argus Clou Geschiedenis

Geschiedenis

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 3 jaar (2027)
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen

Venster op Nederland

Geschiedenis

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: in 2024
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 36% van de scholen

Wijzer! Geschiedenis

Geschiedenis

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 4% van de scholen
Meer Geschiedenis leermiddelen