Vakgroep

Engels

Revisie

over 7 jaar (2030)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

42% van de aangesloten scholen

Holmwood’s Kids en Tweens

Wil je dat leerlingen goed Engels leren en de taal vloeiend leren spreken? Dan zit je goed bij Holmwood’s. Als talenspecialist hebben wij een doorgaande leerlijn ontwikkeld vanaf groep 1 tot en met het einde van het voortgezet onderwijs of MBO. Daarnaast bieden we met English Essentials een pakket met oefenmateriaal Engels.

Wij geloven in ‘leren door te doen’. De leerlingen krijgen veel input, oefenen zelfstandig en met de originele werkvormen én materialen in de klas is het actief gebruik van Engels gegarandeerd. Blended learning dus. Bekijk wat wij voor uw schooltype en uw leerlingen of studenten kunnen betekenen.

Doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8

Kids sluit naadloos aan op Tweens. Een combinatie van beide zorgt voor een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8 en verder. Met Kids krijgen de leerlingen alle vocabulaire aangeboden die in het eerste level van Tweens zit. Vandaar dat leerlingen die met Kids hebben gewerkt doorstromen naar het tweede level van Tweens.

Kenmerken

  • Spelenderwijs
  • Thematisch
  • Concreet materiaal
  • Veel herhaling
  • Suggesties voor verrijking
  • Digibord

Kids Groep 1 t/m 4

Met Kids leren de leerlingen van groep 1 t/m 4 spelenderwijs de basis van het Engels. Per leerjaar zijn er vijf thematische prentenboeken met bijbehorende handleidingen en flashcards. Onze overzichtelijke handleidingen leiden u ook rond door de spellen, liedjes en audioverhalen op het digibord.

Tweens groep 5 t/m 8 online + books

Tweens vanaf groep 5 is een avontuurlijke methode Engels. Online werken de leerlingen op hun eigen niveau en tempo en in de klassen werken zij met adventure books. Duidelijke handleidingen geven u inspiratie en houvast. Tweens is de ideale combinatie tussen boeken en online!

Oefenprogramma Engels – Groep 5 t/m 8

English Essentials is een pakket met oefenmateriaal Engels voor het basis- en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. English Essentials is ontwikkeld als extra oefenmateriaal voor gebruik naast een methode Engels en bevat meer dan 1.000 lees-, luister- en grammaticaoefeningen op alle ERK-niveaus. De focus van Essentials is luistervaardigheid en leesvaardigheid en wordt vaak ingezet naast methodes die deze vaardigheden onvoldoende trainen.
Binnen Essentials kan een school kiezen welke content beschikbaar is voor de leerlingen.

Extra materialen

Met onze extra materialen kunnen de leerlingen zelfstanding en samenwerkend aan de slag. Uitdagende puzzels, doolhoven en woordzoekers zijn enkele voorbeelden van werkbladen. Per prentenboek beschikt u over vijf verschillende werkbladen die u kunt downloaden. Daarnaast zijn mini-flashcards te printen zodat leerlingen alleen of in groepjes het spel memory kunnen spelen of een van de andere opdrachten die in de handleiding staan beschreven.

 

 

Methode ontwikkelaar

Holmwood's onderwijs

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

42% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Holmwood’s Kids en Tweens bij Engels. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,9 sterren.

Mooie methode met online-programma. Makkelijk en handig in gebruik. In de bovenbouw wordt het vooral gebruikt als huiswerk.
Prachtige methode, zit goed in elkaar
In de groepen 6, 7 en 8 i.c.m. Stepping Up
Voor het luisteren en lezen van Engels goed. Identiteit niet altijd passend.
Erg tevreden

Meer leermiddelen

Big English

Engels

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 4 jaar (2027)
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 8% van de scholen

Stepping Up

Engels

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 3 jaar (2026)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 17% van de scholen

Take it easy

Engels

4,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 5 jaar (2028)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 4% van de scholen
Meer Engels leermiddelen