Vakgroep

Engels

Revisie

over 6 jaar (2030)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

31% van de aangesloten scholen

My name is Tom

My name is Tom is een methode Engels voor de onder en bovenbouw Overal in onze maatschappij komen we Engels tegen en daarom is het belangrijk om de Engelse taal op een natuurlijke en geleidelijke manier te leren.

My name is Tom is een moderne methode voor het leren van Engels en biedt vanaf 2014 een volledig doorgaande leerlijn van Engels voor de basisschool van groep 1 t/m 8.
My name is Tom legt al vroeg een basis. Door in de extra taalgevoelige periode van een kind (0-7 jaar) spelenderwijs de natuurlijke taalverwerving te stimuleren hebben kinderen veel minder moeite met Engels in de hogere groepen.

Simultane taalverwerking

Kinderen pikken heel gemakkelijk meerdere talen tegelijkertijd op. De taalgevoelige periode van een kind ligt gemiddeld tussen 0 en 7 jaar. Kinderen zijn dan extra gevoelig voor klank en pikken woorden en grammaticale structuren van een tweede taal snel op. Dat noemen we ‘simultane taalverwerving’. Dit stimuleert de spraak- en taalontwikkeling, op voorwaarde dat het op de juiste manier wordt aangeboden.

Groepen 1-4 en groepen 5-8

In My name is Tom 1-4 wordt gewerkt tot en met het niveau Junior; My name is Tom 5-8 start met minimaal Primary en gaat door tot maximaal Elementary (A2). Vertaald naar het ERK betekent dit dat leerlingen die My name is Tom 5-8 hebben doorlopen, een goede aansluiting op het Engelse taalonderwijs op de middelbare school hebben.

Methode ontwikkelaar

Groen educatief

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

31% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt My name is Tom bij Engels. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,6 sterren.

Hoog niveau, sluit niet aan bij niveau leerlingen. Werkboek heeft wel mooie opdrachten. Lessen verder niet aansprekend/helpend. Geen goede handleiding, grote brei van informatie, niet fijn om mee te werken,
My name is Tom - oude versie raakt nu (juni 2022) gedateerd. De verwachte tussen- en einddoelen op dit leerstofgebied zijn inmiddels duidelijk hoger geworden dan wij op onze school met deze oude versie kunnen realiseren.
Goede methode, met een vrij hoog niveau
Methode geeft steun in de rug om lessen te geven. Qua opzet niet sprankelend. Zeker voor de bovenbouw mag het wat speelser/ontspannender.
Goede methode Engels voor de gr. 1-4. Voor de groepen 5-8 hebben we gekozen voor Stepping Up

Meer leermiddelen

iPockets

Engels

3,5
Uitvoering: volledig digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 1 t/m 3
Gebruik: 4% van de scholen

Hello World

Engels

3
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen

Stepping Up

Engels

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 15% van de scholen
Meer Engels leermiddelen