Vakgroep

Verkeer

Revisie

over 2 jaar (2026)

Groep

5 t/m 8

Waardering

Gebruik

21% van de aangesloten scholen

Schoolverkeersexamen

Om te slagen zit er voor je leerlingen maar één ding op: heel veel oefenen. Dit kan met ons lespakket Oefeningen voor het schoolverkeersexamen. Het materiaal sluit aan op de belevingswereld van leerlingen en ze kunnen er goed zelfstandig mee werken.

Het oefenboek

Krijg je voorrang als je van rechts komt? Wat betekent dat verkeersbord met dat grote kruis? En mag je op deze stoep eigenlijk wel skeeleren? In het Oefenboek staan veel oefeningen met verkeerssituaties die leerlingen dagelijks meemaken en die dus herkenbaar voor ze zijn. Net als bij het schoolverkeersexamen ligt in het Oefenboek de focus op verkeersborden en verkeersafspraken. Zo weten je leerlingen precies wat hun rol is in het verkeer. Meer uitleg over een oefening? Die vinden je leerlingen in het Opzoekboek.

Verwerkingssoftware

Maak je gebruik van het digitaal VVN Verkeersexamen? Maak dan gebruik van de digitale oefensoftware in plaats van de oefenboekjes. Leerlingen oefenen de vragen digitaal en krijgen direct feedback. Via de gratis leerkrachtlicentie heb je inzicht in de resultaten per leerling en per groep.

Het Opzoekboek

Makkelijk én zelfstandig: in het Opzoekboek ontdekken je leerlingen of hun gegeven antwoord goed is en lezen ze meer uitleg over de oefening.
In het Opzoekboek leren je leerlingen per opgave van alles over verkeersregels, verkeersborden en verkeersbegrippen. Zo groeit hun verkeersinzicht en wordt het makkelijk om de theorie onder de knie te krijgen.

Digibordmateriaal

Extra handig: oefen voor het schoolverkeersexamen via het digibord! Met één klik zie je de juiste antwoorden van een oefening. Zo neem je de oefeningen en antwoorden eenvoudig door met je leerlingen. Dat kan helemaal gratis wanneer je een Antwoordenboek koopt. Je krijgt dan een voucher die toegang geeft tot het digibordmateriaal. In zes simpele stappen beschik je daarna over al het digitale materiaal.

Antwoordenboek

Het Antwoordenboek Speciaal voor de leerkracht. Het Antwoordenboek wordt, net als het Oefenboek, ieder jaar vernieuwd en is dus lekker actueel. Het sluit perfect aan bij het verkeersthema van het jaar. Wanneer je het Antwoordenboek koopt, krijg je automatisch toegang tot het Digibordmateriaal.

Methode ontwikkelaar

ThiemeMeulenhoff

Uitvoering

papier en digitaal

Meer leermiddelen

VVN Verkeersmethode

Verkeer

4
Uitvoering: volledig digitaal
Revisie: over 3 jaar (2027)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 41% van de scholen

Claxon!

Verkeer

0
Uitvoering: alleen papier
Revisie: in 2010
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 0% van de scholen

Let’s go

Verkeer

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 6% van de scholen
Meer Verkeer leermiddelen