Vakgroep

Verkeer

Revisie

over 3 jaar (2027)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

41% van de aangesloten scholen

VVN Verkeersmethode

Veilig Verkeer Nederland biedt boeiende verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8. Leer kinderen veilig en zelfstandig aan het verkeer deelnemen, met leuke, actieve verkeerslessen waar ze ├ęcht enthousiast van worden.

De VVN Verkeersmethode bestaat uit verkeerslessen, praktijklessen en thuisopdrachten. We bieden lessen voor groep 1 t/m 8. Een doorlopende leerlijn dus. Hiermee bereid je de kinderen goed voor op het Nationale VVN Verkeersexamen en belangrijker nog: op veilig en zelfstandig deelnemen aan het verkeer.

Gebruiksvriendelijk en ontzorgend

Elke les heeft een flexibele opbouw: je bepaalt zelf in welke volgorde je de lesfasen introductie, instructie, verwerking en evaluatie doorloopt. Een les duurt ongeveer 30 minuten en is met aanvullend materiaal naar wens uit te breiden.
Deze verkeersmethode kost een minimum aan voorbereiding, zodat de leerkracht zich kan focussen op waar het om draait: lesgeven!

Volledig digitaal

In groep 1 tot en met 3 geef je thematische lessen via het digibord. Voor groep 4 tot en met 8 is digitale verwerking beschikbaar met leerlingsoftware: gevarieerde open en gesloten opdrachten die de leerling op eigen tempo kan maken. De leerling krijgt direct feedback op de opdrachten. Als leerkracht zie je de resultaten meteen in een overzichtelijk dashboard.
Alle materialen zijn beschikbaar in de VVN Verkeerspoort, waar je via Basispoort inlogt. In deze video zie je hoe de VVN Verkeerspoort werkt Je hebt daar direct toegang tot de leerlingsoftware, digibordlessen en aanvullend materiaal. In de VVN Situatiemaker oefen je, met Google Street View, elke verkeerssituatie op het digibord.

Methode ontwikkelaar

Veilig Verkeer Nederland

Website

vvn.nl

Uitvoering

volledig digitaal

Reviews

41% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt VVN Verkeersmethode bij Verkeer. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,9 sterren.

Leuke lessen, nuttige filmpjes
kosten vrij hoog
Altijd actueel en flexibel inzetbaar.

Meer leermiddelen

ANWB Streetwise

Verkeer

4
Uitvoering: volledig digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 14% van de scholen

Schoolverkeersexamen

Verkeer

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 21% van de scholen

Klaar … over!

Verkeer

3,5
Uitvoering: alleen papier
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 13% van de scholen
Meer Verkeer leermiddelen