SLRO congres ‘Hebben christelijke leermethoden écht meerwaarde?’

Welkom! SLRO organiseert op D.V. vrijdag 14 maart a.s. in Zalencentrum De Parel te Hardinxveld een congres speciaal voor breed betrokkenen in het christelijk-reformatorisch basisonderwijs.

Het thema is: Hebben christelijke leermethoden écht meerwaarde?

In deze tijd van secularisatie wil SLRO graag bewustwording creëren voor het geven van Bijbelgetrouw lesmateriaal aan onze kinderen. Zij zijn immers ook dragers van onze christelijke identiteit; nu en in in de toekomst.

SLRO draagt zorg voor de ontwikkeling van leermiddelen voor het christelijk basisonderwijs op reformatorische grondslag. Dit congres faciliteren wij daarom graag om met elkaar de verbinding te zoeken in het belang van onze kinderen: welk onderwijs wordt aan hen gegeven, welk wereldbeeld krijgen zij mee en vanuit welke waarden leggen we ethische keuzes aan hen voor.

Inspirerende sprekers
Dr. B.A. (Benno) Zuiddam
hoopt te spreken over: Onderwijsmethoden zijn niet neutraal”
Zuiddam komt uit een familie van basisschoolonderwijzers. Hij is verbonden aan Bijbels Beraad M/V en doceert o.a. ethiek aan het Hersteld Hervormd Seminarie.

Oud-onderwijzer, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut drs. S. (Steven) Pont neemt ons tijdens zijn presentatie mee in de belangrijkste elementen van het krachtenveld waarin wij onze kinderen grootbrengen: “Het kind in het systeem, het systeem in het kind…”

Panel
Na de lunch is er een dialoog o.l.v. dagvoorzitter Govert-Henk Mijnders.

Wanneer
D.V. vrijdag 14 maart 2025

Waar
De Parel
Talmastraat 9
Hardinxveld-Giessendam

Voor wie
Toezichthouders, besturen, schoolleiders, leerkrachten, kerkenraden

Deelname
Vrijwillige bijdrage tijdens congres

Tijd
10.00-15.00 uur, geheel verzorgd inclusief lunch

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaande button.

AANMELDEN SLRO CONGRES 2025