Vakgroep

Engels

Revisie

niet meer leverbaar

Groep

5 t/m 8

Waardering

Gebruik

1% van de aangesloten scholen

Hello World

Hello World is een methode Engels voor het basisonderwijs voor de groepen 5 t/m 8.

De methode kiest voor communicatief taalonderwijs; de leerlingen leren Engels vooral door te doen. De methode biedt de optie al in groep 5/6 te starten. Het blijft echter ook mogelijk in groep 7 van start te gaan.
De leerstof wordt aangeboden in doorlopende verhaallijnen, met per schooljaar één verhaal. In combinatiegroepen werken beide groepen met hetzelfde verhaal, in hetzelfde tekst- en werkboek. In het werkboek vindt differentiatie plaats.
Bij de methode is digibordsoftware beschikbaar in de vorm van digibordlessen en digibordboeken. Digibordlessen zijn digitale versies van de lesboeken, verrijkt met animaties en methodespecifieke zaken. Digibordboeken zijn digitale bladerversies van de les- en werkboeken.
Per unit openen twee lessen met een animatiefilmpje van vijf minuten. Het filmpje presenteert het verhaal dat als rode draad door de lesstof van dat jaar loopt. Daarnaast creëert het filmpje een context waarbinnen het centrale leerdoel van de les wordt aangeboden.
Bij iedere verhaallijn is een handleiding beschikbaar. De daarin opgenomen leswijzer biedt aanwijzingen per lesonderdeel, gerichte actiestappen, extra didactische aanwijzingen en aanvullende lessuggesties.

 

Methode ontwikkelaar

Malmberg

Website

www.malmberg.nl

Uitvoering

papier en digitaal

Meer leermiddelen

Stepping Up

Engels

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 2 jaar (2026)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 15% van de scholen

My name is Tom

Engels

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 6 jaar (2030)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 31% van de scholen

Join in

Engels

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 3 jaar (2027)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 5% van de scholen
Meer Engels leermiddelen