Vakgroep

Aardrijkskunde

Revisie

over 2 jaar (2026)

Groep

3 t/m 8

Waardering

Gebruik

15% van de aangesloten scholen

Meander

Meander leert kinderen de wereld waarnemen, herkennen, verklaren en waarderen. In de topografielessen gebruik je grote, duidelijke kaarten met mooie foto’s en teksten. De topografie sluit aan bij het onderwerp van het thema.

De leerlijn topografie sluit aan bij het wereldbeeld van opgroeiende kinderen. Meander besteedt veel aandacht aan kaartvaardigheden, maar behandelt ook andere geografische vaardigheden. Zo komen perspectivisch denken en denken in schaalniveaus ook aan bod.

Daarom Naut Meander Brandaan

In elke les leren kinderen kennis en vaardigheden. Die passen ze direct toe in de opdracht aan het eind van elk thema: de Uitdaging. Deze combinatie van leren én doen zorgt voor een hoger leerrendement.

Kennis blijft belangrijk. Vaardigheden helpen om die kennis doelgericht in te zetten. De unieke leerlijn 21e eeuwse vaardigheden zorgt ervoor dat je de kinderen de juiste bagage meegeeft voor een soepele overstap naar het voortgezet onderwijs.
Met Naut Meander Brandaan werk je op de basisschool zoals jij dat wilt. Kies voor een vakgerichte aanpak of verbind de vakken met 8 geïntegreerde wereldoriëntatiethema’s. Je kiest op elk moment de manier die bij je past.

Methode ontwikkelaar

Malmberg

Website

www.malmberg.nl

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

15% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Meander bij Aardrijkskunde. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,9 sterren.

Prima methode, staat soms tekort stil bij een onderwerp. Weinig beperkingen op het gebied van identiteit. Deze hebben we als scholengroep geïnventariseerd. En in de handleidingen opgenomen.
Fijne methode, het is seculier, maar wel goed toepasbaar binnen een (refomatorisch-) christelijke school. 21 eeuwse vaardigheden komen er in voor, duidelijke handleiding etc.

Meer leermiddelen

Geobas

Aardrijkskunde

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 22% van de scholen

Argus Clou Aardrijkskunde

Aardrijkskunde

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 3 jaar (2027)
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 2% van de scholen
Meer Aardrijkskunde leermiddelen