Vakgroep

Engels

Revisie

over 2 jaar (2026)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

15% van de aangesloten scholen

Stepping Up

Stepping Up! een krachtige methode Engels voor het basisonderwijs

Het probleem is bekend: de aansluiting Engels van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs is onder de maat. Kennisniveau en didactische aanpak verschillen te veel. Veel leerlingen komen fors in de problemen. Stepping Up is speciaal ontwikkeld om dit probleem op te lossen.

De effectiviteit van Stepping Up is in korte tijd op ruim 210 basisscholen aangetoond. Scholen waarderen de rechttoe-rechtaan aanpak. De praktijk toont aan dat zo’n benadering werkt!

Stepping Up gebruikt aansprekende, humoristische authentiek Engelse teksten. Leerlingen taalplezier laten beleven is belangrijk, met thema’s dicht bij de belevingswereld van het kind. Relevante basale grammatica wordt op eenvoudige manier uitgelegd en geoefend. Kortom: een bewezen aanpak voor de betere aansluiting op het voortgezet onderwijs.

Stepping Up heeft christelijke waarden en normen als uitgangspunt en wordt in het christelijk basisonderwijs veel gebruikt, maar heeft ook goede ingang gevonden bij Openbare Basisscholen (OBS), het Rooms-Katholiek primair onderwijs (RK scholen), Vrije scholen, Montessori scholen etc.

Methode ontwikkelaar

E-Grammatica

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

15% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Stepping Up bij Engels. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 4,0 sterren.

Goede methode om grammatica van Engels aan te leren. Nadeel: in de methode zitten te weinig oefeningen om de spreekvaardigheid te oefenen. Daarom geven we zelf extra lessen daarover.
in de groepen 6, 7 en 8 i.c.m. Holmwoods

Meer leermiddelen

Hello World

Engels

3
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: niet meer leverbaar
Groep: 5 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen

Take it easy

Engels

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 9% van de scholen

Join in

Engels

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 3 jaar (2027)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 5% van de scholen
Meer Engels leermiddelen