Vakgroep

Spelling, Taal

Revisie

onbekend

Groep

4 t/m 8

Waardering

Gebruik

26% van de aangesloten scholen

Taal actief 4 (alg. versie)

Werken op je eigen niveau

Taal actief differentieert vanaf dag 1 op 3 niveaus. Ook in de instructie. De handleiding bevat een verlengde instructie voor kinderen die wat meer hulp nodig hebben. En er is een plusboek met een uitdagend programma voor taalbegaafde kinderen.

Weet wat je leert

Kinderen leren beter als ze weten wat en waarom ze iets leren. Daarom werkt Taal actief met ‘instapkaartjes’. Dan is het doel van een les meteen duidelijk. ‘Dit ga je leren’ en ‘Dit moet je weten’. Je sluit iedere les af met een uitstapkaartje. Een belangrijk reflectiemoment. Dan kijken de kinderen terug op het doel van de les.

Veel aandacht voor woordenschat

Taal actief besteedt in het basisprogramma veel aandacht aan woordenschat. Zo komen alle themawoorden meerdere keren aan bod. Voor kinderen met een beperkte woordenschat is er een aanvullend programma: woordenschat extra.

Vernieuwd in 2022

Uitgeverij Malmberg heeft in 2022 Taal actief volledig vernieuwd. De belangrijkste vernieuwing in Taal actief 5 is de nadruk op communicatie en groei. Zoals altijd besteedt Taal actief veel aandacht aan woordenschat, woord- en zinsbouw, taalgebruik en spelling. Deze kennis gebruiken de kinderen direct in de lessen door zelf te schrijven, te spreken, te luisteren en te lezen. Taal actief stimuleert kinderen om zelf actief met taal aan de slag te gaan.

Lees hier de brochure van over de vernieuwde Taal actief 5.

Methode ontwikkelaar

Malmberg

Website

www.malmberg.nl

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

26% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Taal actief 4 (alg. versie) bij Spelling. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 3,9 sterren.

Methode verouderd, we moeten naar een nieuwe
Christelijke versie is heel geschikt voor het refo-onderwijs.
Duidelijke doelen, gestructureerde lesopzet, er zit differentiatie in de methode. Veel ruimte om lesstof te herhalen. Goed te gebruiken in een combinatiegroep. Doorgaande lijn zou nog beter kunnen.
Prima methode

Meer leermiddelen

Taal actief 5 (alg. versie)

Spelling, Taal

0
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 7 jaar (2031)
Groep: 4 t/m 8
Gebruik: 0% van de scholen

Spelling op maat

Spelling, Taal

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 3 t/m 8
Gebruik: 9% van de scholen

Pit Taal en Spelling

Spelling, Taal

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 4 t/m 8
Gebruik: 2% van de scholen
Meer Spelling leermiddelen