Vakgroep

Seksuele vorming

Revisie

over 4 jaar (2028)

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

1% van de aangesloten scholen

Wonderlijk Gemaakt Speciaal

De methode Wonderlijk gemaakt Speciaal biedt praktisch materiaal over seksuele en relationele ontwikkeling voor het christelijk en reformatorisch (voortgezet) speciaal onderwijs en zorginstellingen. Daarnaast is er ook voor ouders materiaal ontwikkeld dat thuis gebruikt kan worden.

De lessen zijn praktisch en eenvoudig opgezet voor de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Acht hoofdthema’s bieden een complete leergang die aansluit op de (v)so-leerlijnen. Ook kun je Wonderlijk gemaakt Speciaal thematisch aanbieden. Het materiaal is digitaal beschikbaar en bestaat uit een handleiding, thema-instructies en werkbladen.

Afgestemd op hun ontwikkelingsniveau leren leerlingen/ cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking over seksualiteit en hun lichaam, geschapen door de Heere God. Werken aan weerbaarheid staat centraal. Ook de vragen van leerlingen/ cliënten over hun eigen toekomst komen uitgebreid aan bod.

Bekijk hier het Lessenoverzicht, doorgaande lijnen en kernboodschappen

Toegankelijk materiaal

Eenvoudige werkbladen, concreet materiaal en duidelijke afbeeldingen bieden een handreiking voor een gesprek. Voorbeelddialogen geven je ideeën welke woorden je kunt gebruiken bij het bespreken van dit kwetsbare onderwerp. Kernzinnen helpen leerlingen om de lessen vast te houden. De combinatie van achtergrondinformatie, praktische instructies en werkbladen maakt Wonderlijk gemaakt Speciaal tot een toegankelijke methode.

Methode ontwikkelaar

Driestar onderwijsadvies

Uitvoering

alleen papier

Meer leermiddelen

Wonderlijk Gemaakt

Seksuele vorming

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 85% van de scholen

Veiligwijs

Seksuele vorming

4
Uitvoering: alleen papier
Revisie: over 6 jaar (2030)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen
Meer Seksuele vorming leermiddelen