Vakgroep

Rekenen

Revisie

onbekend

Groep

1 t/m 8

Waardering

Gebruik

33% van de aangesloten scholen

Met Sprongen Vooruit

Met Sprongen Vooruit is een programma voor rekenen en wiskunde in het primair onderwijs. Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, voortschrijdende inzichten op het gebied van didactiek, pedagogiek en reken-wiskundeonderwijs.

Het programma omvat uitgebreide reken-wiskundedidactische nascholing, een breed palet aan reken-wiskundelessen, educatieve rekenspellen en oefenmaterialen. Inhoudelijk onderscheidt het programma zich van methodes en materialen door de klassieke interactiviteit, coöperatieve spelvormen, bewegend leren rekenen, en het honoreren van inbreng van leerlingen door het maken van eigen producties.

Leerlingen blijken door Met Sprongen Vooruit reken-wiskundeonderwijs betere resultaten te krijgen. De leerlingen ervaren de lessen en educatieve spellen als leuk en betekenisvol waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. De leerlingen bewegen, het  gebruiken hun eigen lijf en de eigen producties zorgen voor een grotere betrokkenheid. Deze positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van Met Sprongen Vooruit direct omhooggaan.

Samenvattend

  • Effectief compleet reken-wiskundeprogramma voor alle leerkrachten en leerlingen
  • Betere resultaten wetenschappelijk aangetoond
  • Volledig doelendekkend tot en met groep 4
  • Fysieke cursussen
  • Ondersteunende aantrekkelijke rekenmaterialen

Methode ontwikkelaar

Julie Menne Instituut

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

33% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Met Sprongen Vooruit bij Rekenen. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 4,0 sterren.

Groep 1 en 2 niet actief in gebruik (i.v.m. gebruik Rekenplein)
Wordt gebruikt naast de methode WIG 5. Goed hulpmiddel om de doorgaande lijn van kleuters naar de lesstof van groep 3, 4 te ondersteunen!

Meer leermiddelen

Alles telt

Rekenen

3
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen

Wereld in Getallen

Rekenen

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 5 jaar (2029)
Groep: 4 t/m 8
Gebruik: 31% van de scholen
Meer Rekenen leermiddelen