Vakgroep

Rekenen

Revisie

over 6 jaar (2030)

Groep

4 t/m 8

Waardering

Gebruik

32% van de aangesloten scholen

Wereld in Getallen (chr. versie)

De vernieuwende methode De wereld in getallen bouwt voort op de goede resultaten en duizenden positieve gebruikerservaringen van leerkrachten. Bovendien is de methode verrijkt met de laatste didactische inzichten en resultaten van wetenschappelijk onderzoek, uiteraard vertaald naar de praktijk in de klas.

De nieuwe editie van De wereld in getallen is een hybride methode: dit betekent dat deze methode papieren en digitale leermiddelen combineert. Je kunt per klas een keuze maken uit de papieren of digitale variant en deze keuze desgewenst elk schooljaar wijzigen. In gezamenlijkheid met Driestar educatief en KOC Diensten is er een christelijke parallelversie gerealiseerd.

De wereld in getallen biedt een goede balans tussen begrip, veel oefenen en verbinding met de realiteit. Dit noemt Malmberg ‘evenwichtig rekenen’. Er wordt niet gekozen voor puur traditioneel of realistisch rekenen, maar nemen de sterke elementen uit beide rekendidactieken samen.

 

Rekenen in context

Het vlot en vaardig kunnen uitrekenen van kale sommen is een belangrijk onderdeel, maar rekenen is meer dan dat. Het gaat ook om het kunnen toepassen van deze kennis in allerlei dagelijkse situaties. En het is van belang om te begrijpen. Welke som past bij een situatie? Wat betekenen getallen in die som? En wat betekent het antwoord? Functionele gecijferdheid bereik je pas met aandacht voor al deze aspecten. En dat is het belangrijkste doel van ons rekenonderwijs.

Methode ontwikkelaar

Malmberg (i.c.m. Driestar educatief en KOC Diensten)

Website

www.malmberg.nl

Uitvoering

papier en digitaal

Reviews

32% van de aangesloten scholen bij de SLRO gebruikt Wereld in Getallen (chr. versie) bij Rekenen. Gemiddeld geven zij als waarderingscijfer 4,1 sterren.

4 en 5 hebben (WIG 5 ) groep 4 grote kloof met oude methode WIG 4 Groep 3 heeft nog WIG 4 Groep 6 digitaal WIG 6 (zijn niet heel tevreden
Mooie methode
Wordt binnen twee jaar vervangen door WIG -5 of Getal en Ruimte junior. Voor de groepen 7 en 8 denken we Snappet te gaan gebruiken. Doen we nu al als pilot in groep 8.
Fijne methode!
Didactisch sterk. Qua identiteit nu op veel punten aangepast, heeft meerwaarde! Toch zijn de thema's nog altijd teveel gericht op het leuke van dit leven en het genieten van het hier en nu.

Meer leermiddelen

Nieuwsrekenen

Rekenen

4
Uitvoering: volledig digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 4 t/m 8
Gebruik: 2% van de scholen

Met Sprongen Vooruit

Rekenen

4
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: onbekend
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 32% van de scholen

Alles telt

Rekenen

3,5
Uitvoering: papier en digitaal
Revisie: over 4 jaar (2028)
Groep: 1 t/m 8
Gebruik: 1% van de scholen
Meer Rekenen leermiddelen